Gurmandie – jedinečné kuchařské studio
Ptáte se, proč je toto kuchařské studium jedinečné? Odpověď je jednoduchá. Je jediné na Vysočině. A o to jeho zakladatelce, která se s ním neustále „pere“ a zlepšuje k obrazu svému, Veronice Doškové v prvé řadě šlo.
O čem váš projekt je?
Gurmandie je „obyčejné“ kuchařské studio, kterých je plná Praha. Nějaké jsou i v Brně nebo v Ostravě. Ale na Vysočině ještě žádné nebylo. A protože mi tu chybělo, tak jsem jej otevřela. Organizuji kurzy vaření, soukromé oslavy se speciálním programem (samozřejmě s vařením), ale věnujeme se i cateringu, který se však snažíme pojmout moderněji.
Kdo všechno patří do vašeho týmu?
Gurmandie je rodinný podnik. Srdcem, duší i mozkem jsem já. Ale hodně mi pomohl manžel, se kterým jsem mohla vždy probrat možná řešení vzniklých otázek. V začátcích mi s financováním pomohli i další členové rodiny. A mnozí z nich pomáhali i fyzicky při některých rekonstrukčních úpravách, úklidech nebo úpravách zahrady.
Jakým způsobem jste na takový nápad přišla?
Trápila jsem se v práci a věděla jsem, že musím začít v úplně jiném oboru, nejlépe v gastronomii. Jak jsem se již zmínila, mně samotné kuchařské studio, které by bylo dostupnější, chybělo. Miluju nové recepty, nové ingredience, nové postupy, nové kombinace… A když jsem nápad zkonzultovala s jedním z nejlepších kuchařů na Vysočině a on mi slíbil odbornou podporu, šla jsem do toho.
Co bylo při přípravě projektu nejtěžší?
Pokud jde o přípravu ještě úplně na počátku, tak bylo těžké najít vhodné prostory a pak také časové plánování. Na samém začátku už samotné realizace byla nejtěžší rekonstrukce prostor. Neustále se objevovaly nové nedostatky, které bylo třeba vyřešit. Tím ale samozřejmě narůstaly náklady a posouvaly se termíny.
Co byste doporučila ostatním, pokud chtějí realizovat svůj nápad?
Dostatečnou finanční rezervu.
Na čem pracujete teď?
Buduji si značku, která lidem zaručí kvalitu poskytnuté služby. A jelikož funguji teprve rok, jsem samozřejmě stále ve fázi, kdy pracuji na vybudování dostatečně velké základny stálých zákazníků, kteří firmě zaručí každý měsíc dostatečný příjem na provoz. Celé se to trochu zkomplikovalo momentální ekonomickou situací kvůli koronaviru. Ale já to jen tak nevzdám. Nedokážu si představit pustit Gurmandii ke dnu.
Děkujeme za rozhovor a přejeme mnoho úspěchů.
Foto: Romana Kahounová